20.2.2012

Eilinen aamiainen

..joka syötiin iltapäivällä..

Kinkku-sipuli-munakas kahdella munalla ja vaaleaa reissumiestä..

Miehen versio: kinkku-sipuli-paprika-tomaatti-munakas neljällä munalla ja kurkkua..




 Munakkaan perusohje:
  • kaksi munaa
  • vettä, maitoa tai kermaa.
  • mausteita suolaa, pippuria.
  • nokare voita tai öljyä
  • täytteeksi vihanneksia, makkaraa, kasviksia ym.
  1. Kaada munat astiaan ja lisää muutama ruokalusikka vettä, maitoa tai kermaa. Lisää munakkaaseen mausteita; suolaa ja pippuria (täytteen voi myös lisätä tässä vaiheessa). Sekoita.
  2. Kaada seos kuumalle pannulle, johon on laitettu nokare voita tai öljyä.
  3. Anna munakkaan jähmettyä.
  4. Sammuta keittolevy. Aseta täytteet munakkaan puoliskolle ja peitä pannu kannella.
  5. Odota hetki kunnes täytteet lämpenevät ja taita munakkaan puolisko toisen päälle.
  6. Valuta reunaa pitkin lautaselle.

mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti